Veelgestelde vragen

Wat maakt OmniChroma speciaal?

OmniChroma is 's werelds eerste composiet, die de kleur van het element aanneemt. De gepatenteerde Sub-Micro-Pearl Technologie maakt het mogelijk om de structurele kleur terug te laten komen in de restauratie.
Kortom: Every Shade, One Choice!

Wat is een structurele kleur?

OmniChroma maakt gebruik van de structurele kleur"Structurele kleur is de selectieve weerkaatsing van bepaalde golflengten van licht, te danken aan de structuur van de oppervlakte van het materiaal." (Wikipedia).

Het gebruik van deze structurele kleur maakt OmniChroma uniek. De restauratie weerkaatst de kleuren van het element en past zich aan aan zijn omgeving: een echte kameleon.

Ik heb een amalgaamvulling verwijderd. Kan ik nu OmniChroma gebruiken?

Ja, u kunt OmniChroma gebruiken om het element te vullen. Het gebruik van een goede opaquer wordt echter wel aangeraden. Denk hierbij aan een Tokuyama Estelite Sigma Quick BW of de Cosmedent Pink Opaquer. Vervolgens kunt u de restauratie met OmniChroma afmaken.

Hoe reageert OmniChroma op bleken?

De kleur van OmniChroma wordt bepaald door het element. Dit betekent dat een verandering van de kleur in het element zorgt voor een verandering van de kleur van de restauratie. De structurele kleur maakt dit mogelijk.

Op het moment dat het element wordt gebleekt, zal het element dus een ander kleur licht uitstralen. Deze aangepaste kleur zal door de OmniChroma restauratie moeiteloos worden overgenomen. Het bleken van het element zorgt dus voor een kleuraanpassing in de restauratie.

N.B. Een restauratie in een element dat al gebleekt is, kan eventueel worden voorbewerkt met de Blocker of een andere A2 Opaquer.

Heeft u ook een vraag?

Stuur uw vraag op naar info@omnichroma.nl en we komen hier zo snel mogelijk op terug.